Actualitatea ambasadei

Reuniunea celui de al doilea Consiliu de Afaceri Lituaniano-Român

La 12 septembrie 2018, Ambasada României la Vilnius a găzduit cea de a doua reuniune a Consiliului de Afaceri Lituaniano-Român, organizată de preşedinta consiliului şi consul onorific al României în Lituania, doamna Laura Kovaliovaite.

Fondatorii Consiliului de Afaceri Lituaniano-Român sunt opt companii lituaniene care au deja contacte de afaceri cu România: Ltd. Green-Tech Baltic (reciclare material plastic) MB Kokybės klubas (consultanţă de afaceri), UAB Traidenis (tehnologie de purificare a apei), JSC Ekenex (explotare lemn) UAB Comfort Heat (sisteme de încălzire) Zeta Law Advocatu Kontora (birou de avocatură), UAB Aviaturas ir Partneriai (transport aerian) şi UAB Imlitex Group (distribuţie de materii prime). Obiectivul Consiliului de Afaceri este promovarea investițiilor și a schimburilor comerciale între cele două ţări.

Cu acest prilej, Ambasadorul României a susţinut o prezentare a oportunităţilor de afaceri din România, vorbind despre evoluţia principalilor indicatori economici, climatul investiţional şi domeniile care pot prezenta interes pentru investitorii lituanieni. La final, i-a îndemnat pe aceştia să se îndrepte cu încredere spre piaţa românească şi a exprimat speranţa că activitatea Consiliului de Afaceri va contribui la impulsionarea relaţiilor economice şi comerciale dintre România şi Lituania. 

A urmat o prezentare a UAB Imlitex Group, o companie lituaniană cu filiale în 10 ţări, printre care şi România. Preşedintele acesteia, domnul Vygandas Blandis, a vorbit despre activitatea companiei specializată în distribuţia de materii prime şi despre argumentele pentru care a ales ţara nostră pentru deschiderea unei afaceri. 

Doamna Laura Kovaliovaite a adresat mulţumiri ambasadei pentru găzduirea evenimentului şi a reiterat obiectivul Consiliului de Afaceri Lituaniano-Român de a se implica în dezvoltarea cooperării economice între România şi Lituania. 

 

În prim plan

Celebrarea Zilei Naționale a României la Vilnius

03.12.2019

La 3 decembrie 2019, în cadrul Muzeului de Arte Aplicate și Design din Vilnius, Ambasada României în Republica Lituania a organizat recepția dedicată celebrării Zilei…

Participarea Ambasadei României la International Christmas Charity Bazaar

30.11.2019

La 30 noiembrie 2019, a avut loc în cadrul Primăriei Vechi (Rotuše) din centrul orașului Vilnius tradiționalul eveniment caritabil International Christmas Charity Bazaar. Cea …

Participarea Ambasadei României la Vilnius la conferința „Be cool #after school” de la Klaipeda

30.11.2019

La 29 noiembrie 2019, un reprezentant al Ambasadei României la Vilnius a susținut o prezentare a sistemului educational românesc și a ofertei de studii în România în cadrul …