Actualitatea ambasadei

Prezentarea „Lithuania in the wind of change”, în organizarea președinției române a EBN

La 15 iunie 2017, a avut loc, la hotelul Radisson Blu Royal Astorija din Vilnius, cel de-al treilea eveniment organizat de Ambasada României în calitate de preşedinte al asociației European Business Network (EBN).

În deschiderea evenimentului, Ambasadorul României s-a referit la calendarul președinției române a EBN și a introdus tema evenimentului și vorbitorul principal, domnul Robertas Dargis, preşedintele Confederaţiei Lituaniene a Industriaşilor.

Domnul Robertas Dargis a susţinut o prezentare cu tema “Lithuania in the wind of change”, în care a vorbit despre situaţia economică din Lituania, despre provocările şi oportunităţile care îi stau în față, despre reformele introduse de guvern, precum şi despre o serie de aspecte legate de activitatea Confederaţiei Lituaniene a Industriaşilor.  

Întrebările audienţei au vizat măsurile de reducere a emigraţiei, eforturile vizând atragerea de investitori străini, îmbunătăţirea condiţiilor pe piaţa muncii, evoluţiile pe piaţa imobiliarelor în Lituania etc.  

European Business Network (EBN) este o reţea care include ambasade şi consulate onorifice europene acreditate în capital lituaniană, precum şi numeroase companii europene şi internaţionale. Ambasada României deţine preşedinţia EBN în perioada aprilie-iunie 2017. 

 

În prim plan

Celebrarea Zilei Naționale a României la Vilnius

03.12.2019

La 3 decembrie 2019, în cadrul Muzeului de Arte Aplicate și Design din Vilnius, Ambasada României în Republica Lituania a organizat recepția dedicată celebrării Zilei…

Participarea Ambasadei României la International Christmas Charity Bazaar

30.11.2019

La 30 noiembrie 2019, a avut loc în cadrul Primăriei Vechi (Rotuše) din centrul orașului Vilnius tradiționalul eveniment caritabil International Christmas Charity Bazaar. Cea …

Participarea Ambasadei României la Vilnius la conferința „Be cool #after school” de la Klaipeda

30.11.2019

La 29 noiembrie 2019, un reprezentant al Ambasadei României la Vilnius a susținut o prezentare a sistemului educational românesc și a ofertei de studii în România în cadrul …