Actualitatea ambasadei

Vizită la Kupiškis

La 24 mai 2017, Ambasadorul României a efectuat o vizită în municipalitatea Kupiškis, ca parte a demersurilor de consolidare a cooperării la nivel local între România și Lituania. Cu acest prilej, a avut întâlniri cu primarul Dainius Bardauskas, a participat la o întâlnire cu membrii clubului local Rotary și a vizitat Durpeta, una dintre cele mai vechi întreprinderi de extragere și prelucrare a turbei din Lituania, cu exporturi în România.

Municipalitatea Kupiškis este situată în partea de nord-est a Lituaniei, în județul Panevėžys. Cuprinde două orașe, Kupiškis și Subačius, și șapte comune: Alizava, Antašava, Palėvenė, Salamiestis, Skapiškis, Subačius și Šimonys. În Kupiškis trăiesc aproximativ 25 000 de oameni.
Discuțiile cu primarul Bardauskas s-au axat pe identificarea posibilităților de cooperare între Kupiškis și localități din România, în domenii precum economia, cultura, administrația etc. Districtul Kupiškis este cunoscut pentru resursele sale naturale, în special zăcămintele de turbă, pentru prelucrarea lemnului, industria materialelor de construcție, industria textilă și industria alimentară.

La clubul local Rotary, care a aniversat 15 ani de la înființare, ambasadorul României a discutat despre posibilitățile de cooperare economică bilaterală, în special în domeniile în care activează membrii clubului.
Discuțiile cu conducerea companiei Durpeta s-au axat pe exporturile în România și pe soluționarea problemelor apărute în acest context.

 

 

Celebrarea sărbătorii Crăciunului la Ambasada României la Vilnius

20.12.2019

La 20 decembrie 2019, ambasadele României și Republicii Moldova la Vilnius, împreună cu Asociația de Cultură și Limbă Română Dacia au celebrat sărbătoarea Crăciunului …

Celebrarea Zilei Naționale a României la Vilnius

03.12.2019

La 3 decembrie 2019, în cadrul Muzeului de Arte Aplicate și Design din Vilnius, Ambasada României în Republica Lituania a organizat recepția dedicată celebrării Zilei…

Participarea Ambasadei României la International Christmas Charity Bazaar

30.11.2019

La 30 noiembrie 2019, a avut loc în cadrul Primăriei Vechi (Rotuše) din centrul orașului Vilnius tradiționalul eveniment caritabil International Christmas Charity Bazaar. Cea …